HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap
Westerkoog.eu
Koog aan de Zaan
Handhaving
HVC Inzameling
Analyse Westerkoog
Zwerfvuil


 

 

        "Zaanse Schonen Team"

                   

                                        Zwerfvuil is mijn sport
Ik heb eigenlijk mijn hele leven wel iets met zwerfafval gehad. Als ik om het huis liep en bijvoorbeeld een blikje zag liggen raapte ik het op.
En eigenlijk breidde dat zich steeds verder uit, ik maakte er een soort sport van, zegt Stefan Boon. Een keer in week loop ik door de wijk waar ik woon, de wijk Westerkoog.  En zo is dit uitgegroeid door geheel Zaanstad. Inmiddels een heel team opruimers door de gehele stad, het "Zwerfvuilestafette".   In dit team zijn ook bewoners van Westerkoog.   Zaterdag 28 februari deed het team de wijk Westerkoog aan. 
Twee uur lopen door de wijk leverde ca 15 vuilniszakken vuil op. In de volgende maand gaat het team in Wormerveer de ronde doen.

Active bewoners in de wijk, zo hebben wij in de wijk ook het oren en ogen team, onderleiding van de wijkagent Mark Krom.
De webmaster van deze website is ook zeer actief voor de wijk, ook hij was na afloop van de zwerfvuilronde aanwezig om aan deze actieve bewoners te vragen  zich aan te melden voor een belangenvereniging Westerkoog, om samen diversen probleempjes in de wijk aan te pakken. Zoals kleine dingentjes wat de gemeente niet zal doen, bv. het schoonmaken van een verkeersbord, of een brugleuning. En zo zijn er nog vele kleine dingetjes die men gezamenlijk zouden kunnen doen. Het zou mooi zijn als er in ieder buurtje één of twee personen zich aan melden.
Samen doen, om de wijk netjes en schoon te houden.

Een verslag van het Zwerfvuilestafette team , verzorgd door: Mariska Heijnen kunt u hier lezen, klik hier

                                    


Het onderstaande staat al jaren op de site.

Geen wijkoverleg in Westerkoog.
Al enige jaren is geen wijkoverleg meer in deze woonwijk.
Wij van westerkoog.eu roepen bewoners op om zich aan te melden voor een belangenvereniging Westerkoog.
Dit om samen met de webmaster de wijk netjes en schoon te houden.
U kunt zich aanmelden via 06-51.88.65.77 of per onderstaande e-mail.
                                                                                            
Sinds oktober 2009 zijn wij zeer actief voor de wijk Westerkoog.
De wijk Westerkoog is inmiddels volgens ons de netste wijk van Zaanstad. De afgelopen jaren is door ons bij de gemeente heel veel aangegeven. Iedere melding werd dan ook zeer snel aangepakt. En zo is heel veel achterstallig onderhoud in de wijk aangepakt. Diversen trottoir gerepareerd. Het aanleggen van een nieuw trottoir tegenover het benzinestation tot aan het Westerwindpad/Guisweg. Ca.dertig verkeersborden opnieuw geplaatst / vervangen. Vele hondenpoepbordjes opnieuw geplaatst. Ca.twintig kunstof paaltjes opnieuw geplaatst. In de gehele wijk de meeste bankjes vervangen / schoon gemaakt. Diversen vuilnisbakken geplaatst. Langs de gehele rondweg straatnaambordjes geplaatst. En iedere vernieling of schade melden wij, waardoor het zeer snel gerepareerd word. En nog vele andere problemen. Onze dank is dan ook groot aan alle afdelingen van de gemeente. De openstelling van de busbrug is voor de wijk ook een meerwaarde. Het opknappen van de rondweg met het vervangen van de mollengangen is ook een verbetering voor de wijk. De rondweg is daardoor ook heel netjes en volgens ons ook veilig. Ook de Wezelstraat is mooi geworden. Vele speelplekken zijn inmiddels gerenoveerd. Ook het groen in de wijk is grootst aangepakt. En de beschoeiingen in de wijk zijn inmiddels ook aangepakt. Er zullen altijd nog wel wensen zijn, en zo blijft er werk voor iedereen.    
                             
HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap