HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap
Westerkoog.eu
Koog aan de Zaan
Buurthuis
Jeugd Team
Zaanradio
S.A.L.T. - S.E.Z.
Westerkoog Sport
Sociaal Wijkteam


        Welkom bij het Sociaal Wijkteam van 
        Nieuw West, Westerkoog en Rooswijk

Wat is een sociaal wijkteam?

Het Sociaal Wijkteam biedt zorg en ondersteuning dichtbij, op maat en uitgaand van de eigen mogelijkheden van inwoners. Samen wordt gekeken hoe uw vraag het beste kan worden beantwoord: het wijkteam helpt u op weg om zelf een oplossing te vinden, door inschakeling van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. Bij een Sociaal Wijkteam kunt u terecht wanneer u vragen hebt of ondersteuning nodig hebt op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties. Denk hierbij aan huishoudelijke hulp, schulden, mantelzorg en verslavingszorg. Als u zelf niet tot oplossing kan komen, zorgt het wijkteam voor professionele ondersteuning op maat. Dat gebeurt dan samen met één regisseur, op basis van één plan voor u en uw familie.

Buurtcentrum de Vuister        

Molenwerf 44d Koog aan de Zaan
U kunt gewoon binnen lopen op:
Dinsdag      van 09:00 - 12:00 uur
Woensdag van 09:00 - 12:00 uur
Telefoon: 075 - 72.710.51  
Email:mailto:team6@swtzaanstad.nl                               

                                  Ons Team

Bent u op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor? Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maakt u zich zorgen over een buur of kennis? Of kunt u iets heel erg goed waar anderen iets aan kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld omgaan met administratie en formulieren? Of klussen? Of leuke dingen doen? Of iets heel anders…? Het Sociaal Wijkteam pakt problemen én kansen graag samen met u aan om u (weer) op weg te helpen.  Zie ook de website: swtzaanstad.nl


                     Wegwijzer in Zaanstad
Vanaf 1 januari 2015 ligt de uitvoering van een aantal belangrijke zorgtaken bij
de gemeente in plaats van bij het Rijk.  Om u goed te informeren over de nieuwe situatie, zie hier de brochure


Kunt u hulp gebruiken?

Problemen in uw woon- of leefomgeving? Het sociaal wijkteam is er voor u en doet het samen met u.


Denk aan:

U heeft een beperking en u weet niet goed welke aanpassingen mogelijk zijn.

U komt er niet meer uit op het gebied van belastingen, uitkeringen of toeslagen.

Er zijn problemen in uw gezin en komt er samen niet uit.

U voelt zich wel eens eenzaam.

Weet u het niet meer? U kunt bij ons terecht!

Kom naar het Sociaal Wijkteam!

Heeft u een (hulp) vraag of kent u  iemand met een vraag of probleem? Het  Sociaal  Wijkteam helpt u  verder op het  gebied van welzijn, zorg,
werk  &  inkomen en wonen.  Het team  ondersteunt  u en helpt u  om samen  te komen tot een oplossing  van het probleem.  Het liefst samen
met de mensen om u heen. Heeft u toch professionele hulp nodig? Ook dan biedt het sociaal wijkteam hulp bij het zoeken naar een oplossing.


 
    

Kunt u iets voor een ander doen?

Zaankanters en het sociaal wijkteam; samen zijn we er voor iedereen in uw wijk. Met elkaar en voor elkaar. Heeft u tijd en kunt u iets voor een ander betekenen? Kom langs bij het Sociaal Wijkteam! Een buurtbewoner, kennis, clubvriend of zomaar iemand anders in uw buurt kan uw hulp misschien goed gebruiken. Hoe klein of groot die ook is.


Per 1 januari 2015   gaat er veel veranderen op het gebied van zorg en werk.
In een filmpje op Youtube vertelt wethouder Jeroen Olthof hoe Zaanstad tegen de veranderingen aankijkt en daar invulling aan gaat geven.


               Leerlingen VMBO aan de slag voor ouderen
Het "Rervicehuis" is een project van het Sociaal Wijkteam Nieuw West, Westerkoog Rooswijk en Compaen VMBO. Vanuit het "Servicehuis"verlenen leerlingen uit het derde en vierde leerjaar buurtservice aan wijkbewoners. De leerlingen leveren bijvoorbeeldlichte huishoudelijke werkzaamheden of een boodschappenservice, doen kleine repatie-klusjes of ondersteunen bij activiteiten. Zo brengen leerlingen de dienstverlening in praktijk, die zij op school leren. Bovendien zijn wijkbewoners die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, er mee geholpen. Een mooie manier on vraag en aanbod bij elkaar te brengen.


Gan naar de website klik op logo
Buurtmarktplaats        
Sinds dinsdag ochtend 8 oktober is www.buuv.nu in de lucht. Een online buurtmarktplaats waar inwoners van Zaanstad elkaar gemakkelijk kunnen vinden voor hulp bieden en vragen. Bij BUUV draait het om dingen die je als buurt- en stadsgenoten van elkaar kunt vragen of voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: koken, samen iets ondernemen, de hond uitlaten, een lift naar de huisarts geven, een klusje in huis of de tuin, samen koffie drinken en ga zo maar door. Bij BUUV is het niet ‘voor wat hoort wat’. Als u ergens om vraagt, hoeft u dus niet per se wat terug te doen. Iedereen heeft echter wel iets te bieden: iemand kan slecht ter been zijn en hulp nodig hebben met boodschappen, maar kan wellicht een ander wel weer helpen met financiën computerles.


Hoe werkt BUUV?

Bij BUUV kunnen inwoners op verschillende manieren een bericht plaatsen of ergens op reageren. Inwoners kunnen elkaar heel makkelijk zelf vinden via buuv.nu. Voor wie dat niet online kan, zijn er BUUV-prikborden op een aantal plekken in de stad, spreekuren in verschillende wijken en het kan ook via de telefoon, Welsaen / Buurthulpcentrale. 075 - 65.909.66.


               Hoe zou een verpleeghuis moeten zijn?
                   Een mooi voorbeeld in Weesp.
   Vivium Zorggroep bouwde als verpleeghuis een speciale wijk voor hun bewoners, De Hogeweyk. Het is een wijk met 23 echte woningen, tuinen, steegjes, pleinen, theater, restaurant, café, kapsalon en supermarkt. De bewoners wonen in woningen in hun eigen leefstijl: stads, ambachtelijk, Indisch, Goois, huiselijk en christelijk. Het gebouw is als een dorp in een stad. Men kan niet zelfstandig het dorp verlaten. Alleen via de hoofdingang kan men in het dorp - verpleeghuis binnenkomen. Zie de opname van de Hogeweyk hier rechts.   Zie ook de TV uitzending van de NCRV - "Altijd Wat" van 7 oktober 2014,  klik op het NPO logo.  >  >  >
 
 

HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap