HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap
Westerkoog.eu
Koog aan de Zaan
HVC Inzameling
Zwerfvuil
Analyse Westerkoog
Handhaving


                 

 
 Rebecca en Annelies
Telefoonnummer gemeente 14.0.75.
Contact met handhaving kunt u het beste digitaal doen. 
Voor een melding aan handhaving klik op melding maken.    

  
klik op het bordje      
        Vaartuigen vanaf 1 april niet meer op het gras
Zodra in april het maaiseizoen begint, moeten alle vaartuigen en andere eigendommen van burgers van het gras en de plantsoenen af zijn. Ze hinderen anders het gemeentelijk groenonderhoud en de groei van de beplanting.
De gemeente gebruikt een handhavingstraject voor boten die nog in het groen liggen. De vaartuigen krijgen eerst een duidelijke sticker en worden gefotografeerd. De eigenaren hebben vervolgens veertien dagen de tijd om te reageren. Daarna voert de gemeente controles uit en worden vaartuigen op de oevers meegenomen voor opslag. De kosten voor de verwijdering, opslag en administratie bedragen € 250,50. Daar komt nog € 10,- per dag bij voor stallinskosten.
Wrakken
Alleen vaartuigwrakken worden meteen vernietigd. De gemeente zal aan de politiewijkposten doorgeven welke vaartuigen waar zijn verwijderd.


Onjuist aanbieden van afval wordt per 1 januari 2020 verhoogd naar € 192,00

Ook de kosten voor het afhalen van verkeerde geparkeerde fietsen stijgen van €20,- naar €30,- 


Een vuilniszak naast een container plaatsen kan u een factuur op lopen van de gemeente Zaanstad. U dient dan 192 euro te betalen omdat u het huisvuil verkeerd aanbood. Bezwaar maken is geen optie. 
In plaats van een boete of bekeuring kregen zij direct een factuur. Een opvallend punt is dat er geen bezwaar gemaakt kan worden. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld overmacht doordat de containers overvol zaten, moeten de bewoners gelijk naar de rechter stappen. Aan de hand van adresgegevens die in de vuilniszak zaten krijgen de bewoners van dat adres direct zo'n factuur thuisgestuurd. 

Geen boete
Een reactie van de gemeente is hierop:. "Per jaar komen er zo'n vierduizend meldingen binnen over verkeerd aangeboden vuil.
Er komt uiteraard veel ongedierte op af en het is een serieus probleem", aldus een woordvoerder van gemeente Zaanstad.
"We versturen gelijk een factuur om de kosten die gemaakt zijn om het afval te verwijderen te verhalen.
Het is geen boete maar echt het verhalen van kosten. Een boete is iemand bestraffen als het ware, maar een factuur is echt
puur het verhalen van de gemaakte kosten. Er moet dan speciaal iemand worden ingezet om deze afval op te halen."

Eigen verantwoordelijkheid
Er kan geen bezwaar worden gemaakt,omdat de kosten op dat moment al gemaakt zijn. "Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een overvolle container waardoor het vuilnis naast de container wordt geplaatst, wordt het niet teruggedraaid omdat diegene er zelf verantwoordelijk voor blijft. Dan had diegene de vuilniszak terug moeten nemen naar binnen en de gemeente op de hoogte stellen van de overvolle container zodat deze eerder geleegd kon worden."


CARAVAN OF AANHANGER
niet langer dan drie dagen op openbare weg
Gaat u op vakantie of een weekendje weg? U kunt uw caravan of aanhanger op uw gemak inladen en bij terugkomst uitladen. U mag uw voertuig echter niet langer dan drie dagen op de openbare weg parkeren. Dit geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente. Let er ook op dat de caravan niet hinderlijk of gevaarlijk voor het overige verkeer staat!

Het heeft geen zin om het voertuig voor een dag of een week binnen de gemeentegrenzen te verplaatsen. Zelfs als u uw voertuig een dag gebruikt en 's avonds weer neerzet, bent u in overtreding. De tijdsperiode van drie dagen wordt gehandhaafd ongeacht de plek of de verplaatsing.
Dit verbod geldt niet alleen voor caravans en aanhangers, maar ook voor campers, trailers, keetwagens, enzovoort.

De medewerkers van afdeling Straattoezicht handhaven op langdurig of hinderlijk geparkeerde voertuigen:
Staat er een kenteken op uw voertuig? U ontvangt een brief, een vooraankondiging, waarin u de mogelijkheid krijgt om binnen drie dagen na dagtekening telefonisch of schriftelijk te reageren. U moet (in overleg) de overtreding ongedaan maken. Komt er geen reactie en blijft de overtreding bestaan, dan ontvangt u een tweede brief, een zogenoemde beschikking. Als u uw voertuig na het ontvangen van de beschikking nog drie dagen laat staan, dan wordt uw voertuig op uw kosten weggesleept.
Als er geen kenteken op het voertuig staat, plakt de afdeling Straattoezicht een rode bestuursdwang-sticker op het voertuig. De eigenaar kan zich binnen drie dagen melden en de overtreding ongedaan maken. Op de vierde dag na het stickeren wordt het voertuig weggehaald.
Een beschikking is ook een soort waarschuwingsbrief voor overtredingen in de toekomst. Bij een volgende overtreding ontvangt u geen beschikking meer. Drie werkdagen lang wordt gecontroleerd of uw voertuig er nog staat. Vervolgens wordt het op uw kosten verwijderd. Onze medewerkers werken zeven dagen per week!

De wegsleepkosten zijn € 242,50. Voor elke stallingsdag betaalt u € 10 (per dag dus). Grotere voertuigen vallen onder een hoger tarief. U kunt contact opnemen met Hoogwout B.V. Zaandam, Grote Tocht 40, 1507 CG Zaandam, telefoonnummer 075 - 614 50 97 voor nadere informatie over de kosten of om een afspraak te maken om uw voertuig op te halen. U moet contant betalen.

Wilt u een melding doen over een voertuig dat langer dan drie dagen op de openbare weg staat?
U kunt bellen met het algemene nummer van de gemeente  Zaanstad 14.0.75.
Bron: gemeente Zaanstad      

 

 


 
HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap