HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap
Westerkoog.eu
Koog aan de Zaan
Topsportcentrum "De Koog"


  

    Topsportcentrum "De Koog"  Wezelstraat 7 
   1541 LZ Koog aan de Zaan 075- 67.055.91
                Opening Topsportcentrum "De Koog" Vrijdag 16 September   Klik op de foto voor een vergroting
Sport wethouder Jeroen Olthof van de gemeente Zaanstad deed de officiële opening.
Heel veel publiek was naar de Wezelstraat gekomen om het nieuwe Topsportcentrum "De Koog" te bekijken.                                                                                                Foto's 10 September  Klik op de foto voor een vergroting


                                                                                                                         Foto's 8 augustus  
 

                                                                                                  Foto's 2 februari


Klik op afbeelding
voor vergroting
Januari 2016:   Tot nu toe verloopt de bouw volgens plan. Het hoogste punt van 15 meter is inmiddels bereikt. De verwachte oplevering van het Topsportcentrum is 1 juli 2016. De grote speelhal is geschikt voor minimaal 1200 bezoekers. Daarnaast komt er een sporthal voor breedtesport.  Korfbalvereniging KZ, Volleybalvereniging Zaanstad en zaalvoetbalvereniging The Counters gaan van het sportcentrum gebruik maken. Daarnaast komt er een Sportmedisch Centrum en drie leslokalen voor de opleiding sport en bewegen van het Regio College (ROC) gaat deze drie lokalen gebruiken. Sportbedrijf Zaanstad gaat het complex exploiteren. Er komen 500 zonnepanelen op het dak van het Topsportcentrum. Het verbruik van het centrum zal naar verwachting gelijk zijn aan de opwekking van de panelen (ca. 110.000kwh). De gemeente heeft hiervoor een subsidie ontvangen van de provincie Noord-Holland van € 25.000.


Het begint erop te lijken,
het nieuwe Topsportcentrum De Koog.

 

In augustus nog een bouwput,
drie maanden later beginnen de contouren
duidelijk te worden.
    Eerste paal Topsporthal "De Koog" de grond in.
1 juli 2015 Koog aan de Zaan: De eerste paal voor de nieuwe Topsporthal "De Koog " aan de Wezelstraat is geslagen door de wethouder van sport van de gemeente Zaanstad de heer Jeroen Olthof. In het sportcentrum komen twee hallen, één - elf meter hoog - voor topsport en één - negen meter hoog - voor breedtesport. De ruimtes zijn voor respectievelijk 1.200 en 500 toeschouwers. Verder horeca, fitness, vergader- en onderwijslokalen en een grote hoeveelheid kleedvoorzieningen. De sporthal zal overdag worden gebruikt voor bewegingsonderwijs en 's avonds door sportverenigingen. 
De verenigingen die als vaste thuis basis van de sporthal gebruik zullen maken zijn: Korfbalvereniging, KZ/Hiltex - Badmintonvereniging, MatchPoint - Volleybalvereniging ,VVZaanstad - en de zaalvoetbalvereniging, The Counters. Deze sporthal zal een grote aanwinst worden voor de bewoners van de gemeente Zaanstad. De sporthal is nu maar ook in de toekomst (na aanleg van diversen wegen zeer snel te bereiken vanaf provincialenweg N203 en vanaf de A8) De verwachte opleveringsdatum is 1 Augustus 2016.
             
 
 

                                            Topsporthal met medisch centrum
Het word een sportcentrum met vele doelen. Een topsportzaal en een zaal voor de breedte sport. Er komen 2 horeca gelegenheden. De ene beheerd door KZ, de ander door Volleybal Vereniging Zaanstad. Het R.O.C gaat hierin ook participeren en bied hun studenten sportgelegenheid aan. Ook komt er een professioneel medisch centrum met de naam SMC. Het beheer van het hele complex valt onder Sportbedrijf Zaanstad, dit is de nieuwe naam van voorheen Stichting Zaanse Zwembaden.

Gymzaal

Inmiddels is het duidelijk dat gymnastiekvereniging Jahn hun eigen onderkomen krijgt in een nieuw te bouwen gymzaal 
die ze dan met de omringende scholen moeten delen. 


                 Zie hier onder het filmpje van de nieuwbouw. 
HomeBuurtcentrumDe WijkScholen / BSOVoorzieningenWinkelcentrumSportDe GemeenteLinksFoto AlbumSitemap